ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΒΑΦΗ:

1.Αρχικά, συνιστούμε το ρούχο πριν τη βαφή να γίνεται ένα στεγνό καθάρισμα για να αφαιρεθούν τυχόν χημικοί ή λιπαροί λεκέδες που υπάρχουν σε αυτό.

2.Κατά την παραλαβή, ελέγχουμε το ρούχο για φθορές, σκισίματα, καψίματα κτλ. Πολλές φορές κυρίως τα μάλλινα, μπορεί να έχουν τρύπες από σκώρο.

3.Ρούχα στα οποία έχει πέσει χλωρίνη, προτείνουμε να βάφονται σε μαύρο για να υπάρχει καλύτερη κάλυψη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν η χλωρίνη έχει κάψει την ίνα δεν επιτυγχάνεται πλήρης κάλυψη (θα φαίνονται γκρι σκούρα σημεία) και ενδεχομένως να ανοίξει το ύφασμα λόγω της καυστικότητας της χλωρίνης.

4.Ρούχα στα οποία έχουν πέσει άλλα καυστικά υγρά π.χ. ακουαφόρτε ή υγρά μπαταρίας κατά τη διάρκεια της βαφής υπάρχει πολλή μεγάλη πιθανότητα να ανοίξουν.

5.Αν σε ένα ρούχο έχει πέσει μπογιά ή λαδομπογιά σε κάποιο σημείο, δε μπορεί να καλυφθεί.

6.Ρούχα τα οποία έχουν δουλευτεί με ξελεκιαστικό & έχουν ξασπρίσει πιθανόν να μην καλυφτούν ομοιόμορφα ομοιόμορφα. Ταυτόχρονα, μπορεί να ανοίξουν ιδίως εάν ο λεκές έχει δουλευτεί με ξελεκιαστικό για σκουριά.

7.Ένα ρούχο με κόκκινη βάση δε μπορεί να γίνει κατάμαυρο, το αποτέλεσμα θα είναι σκούρο μπορντώ.

8.Tα λευκά βαμβακερά ρούχα συνήθως έχουν πλυθεί με χλώριο για να διατηρουνται λευκά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η βαφεί να μην αποδίδεται σωστά & πλήρως.

9.Στα σακάκια πρέπει να ξηλώνονται οι φόδρες όταν είναι βαμβακερές γιατί λόγω πολυκαιρίας υπάρχει ενδεχόμενο, με την υψηλή θερμοκρασία και την πίεση που δέχεται το ρούχο κατά την βαφή, να σκιστεί.

10.Όταν το σήμα ενός ρούχου είναι βαμβακερό πρέπει να ξηλώνεται αλλιώς θα βαφτεί και αυτό. Επίσης, δερμάτινες ετικέτες  ή δερματάκια που υπάρχουν στο ρούχο καλό είναι να ξηλώνονται γιατί κοκαλώνουν και χαλάνε.

11.Στρας και στάμπες ενδέχεται κατά τη διαδικασία της βαφής , λόγω υψηλής θερμοκρασίας ,να φύγουν.

12.Τα καπέλα πρέπει να παραλαμβάνονται με ευθύνη πελάτη καθώς ενδεχεται να έχουν χάρτινο και όχι πλαστικό γείσο.

13.Ρούχα με 100% POLYESTER φρεσκάρονται μόνο στο χρώμα τους με ειδική επεξεργασία βαφής. Βεβαία, καλό είναι να αποφεύγονται διότι μπορεί να βγάζει χρώμα μετά τη βαφή.

14.Τα μάλλινα ρούχα δεν μαζεύουν κατά τη βαφή εκτός αν είναι καινούρια και μόνο περίπου 10%, το οποίο επανέρχεται με το σιδέρωμα ατμού.

15.Χρόνος παράδοσης: 10-12 ημέρες

16.Ιδιαίτερες αποχρώσεις βαφής κάνουν μεγαλύτερο χρόνο παράδοσης.

Επαναβαφή σε ένα ρούχο μπορεί να επιτευχθεί εφόσον αυτό αποτελείται από φυσικές ίνες εξ’ ολοκλήρου ή σε συνδυασμό αυτών (μάλλινο, μεταξωτό, βαμβακερό, λινό). Όσα ρούχα περιέχουν συνθετικές ίνες δεν συνιστάται η εναπαβαφή τους. Το χρωματολόγιο περιλαμβάνει τα βασικά χρώματα.

Η βαφή των ρούχων πραγματοποιείται σε βαρέλες νερού με θερμοκρασία από ογδόντα έως εκατό βαθμούς κελσίου για περίπου μια ώρα με ελεγχόμενη μηχανική δράση και σε συνδυασμό χρωστικών και σταθεροποιητικών ουσιών. Ακολουθούν τρία (3) ξεβγάλματα σε καθαρό και κρύο νερό την κάθε φορά ώστε να απομακρυνθούν τα κατάλοιπα της βαφής και του χρώματος.

Τέλος, αφού απλωθούν και στεγνώσουν φυσικός στον αέρα μπαίνουν στο στεγνωτήριο σε χαμηλή θερμοκρασία για να μαλακώσει η ίνα.