Δερμάτινα Ενδύματα

Ο καθαρισμός των δερματίνων ρούχων περιλαμβάνει μια πολύπλοκη διαδικασία με διάφορα στάδια τα οποία απαιτούν μια διαφορετική ειδίκευση και τεχνική σε σχέση με τον καθαρισμό των υφασμάτινων ενδυμάτων. Τα στάδια τα οποία περνάνε τα δερμάτινα ρούχα με σκοπό τον καθαρισμό τους είναι έξι (6) και έχουν ως εξής:

  1. Παραλαβή
  2. Καθαρισμός
  3. Φινίρισμα – Αδιαβροχοποίηση
  4. Τριβείο
  5. Στάδιο Κολλήματος
  6. Σιδέρωμα

Μετά την παραπάνω διαδικασία πετυχαίνεται ο καθαρισμός των δερματίνων ειδών σας.

Δερμάτινες Τσάντες 

Για τον καθαρισμό των δερμάτινων τσαντών σας ακολουθείται η ίδια διαδικασία ενώ κατά την παραλαβή της παρατηρούμε προσεχτικά τα εξής:

Εάν το εσωτερικός της τσάντας είναι ύφασμα ή δερμάτινη. Με το ύφασμα δεν αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα προβλήματα εκτός και αν είναι μαύρο ή καφέ ή κόκκινο σατέν ύφασμα και το δέρμα είναι ανοιχτόχρωμο. Το σατέν σε κάποιες περιπτώσεις ανάλογα με τη σταθεροποίηση που υπάρχει και το υφαντουργείο μπορεί να αποχρωματιστεί. Σε περίπτωση που είναι δερμάτινη στο στεγνό καθάρισμα με χημικό προϊόν PER ή KWL κοκαλώνει.

Παρατηρούμε εάν το εξωτερικό κομμάτι της τσάντας αποτελείται από διαφορετικά κομμάτια δέρματος, χρώματος και ποιότητας. Όταν μια τσάντα αποτελείται από γλασσέ σκουρόχρωμα ή και ανοιχτόχρωμα νομπούκ κομμάτια σε συνδυασμό με ανοιχτόχρωμα σουέτ τότε πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή μας για τυχόν αποχρωματισμό.

Παρατηρούμε εάν υπάρχουν μεταλλικά στοιχεία που ο κατασκευαστής να έχει ως διακοσμητικά π.χ. κρίκους, αγκράφες. Αυτά κατά τον καθαρισμό υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθούν ή να φύγουν οι που υπάρχουν π.χ. γυαλάδα, ακόμη και να σπάσουν.

Παρατηρούμε τον πάτο της τσάντας για οι κατασκευαστές τις περισσότερες φορές τοποθετούν χαρτί με αποτέλεσμα στον καθαρισμό το χαρτί να σπάσει με συνέπεια η τσάντα να χάσει τη φόρμα της.

Ελέγχουμε εάν στο τελείωμα της τσάντας, στα χερούλια και στον περίγυρό της υπάρχει μια λωρίδα πλαστικοποίησης σαν επικάλυψη. Το υλικό αυτό κατά τον καθαρισμό καταστρέφεται γιατί είναι φλοίδα δερμάτινη και σπάει.